Yurtdışında görev yapan Dışişleri memuruna ?Sıla Bileti' müjdesi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Haziran 2010 02:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AİLESİ İLE YURDA GELİP GİDEBİLECEK

Kamu kurum ve kuruluşlarının yurtdışı temsilciliklerinde çalışan personelin, görev süresi boyunca bir kez, eşi ve çocuklarıyla birlikte Türkiye'ye gidiş dönüş ulaşım masrafı karşılanacak

Yurtdışında görevli personel, dünyanın birçok ülkesinde yaygınca uygulanan ?Sıla Bileti? imkana kavuşuyor. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının yurtdışı temsilciliklerinde çalışan personelin, görev süresi boyunca bir kez, eşi ve çocuklarıyla birlikte Türkiye'ye gidiş dönüş ulaşım masrafı karşılanacak. Dışişleri Bakanlığı'nın yeni teşkilat yasası, yurtdışında çalışan memurlara, aileleriyle birlikte bir kez, ücretsiz olarak Türkiye'yi ziyaret etme imkanı sunuyor.

PEK ÇOK ÜLKEDE YILLARDIR UYGULANIYOR

Söz konusu madde kapsamında, diğer pek çok ülke Dışişleri Bakanlıkları tarafından yaygın şekilde uygulanan ?Sıla bileti? imkanın ilk kez getirildiği belirtilirken, ?Bu imkan Bakanlığın yurtdışı teşkilatına sürekli görevle atananlardan dış temsilcilik gruplandırmasında, sondaki üç grupta yer alan temsilciliklerde görevli bulunanlar ile beraberlerindeki eş ve aile yardımı ödeneğine hak kazanan çocuklarını kapsamaktadır. Bu düzenleme, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yurtdışında hizmet gören personeli için de geçerli olacaktır? denildi.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR AÇISINDAN DA ÖNEMLİ

Yazın yükselen hava ulaşım bedellerinin, yurtdışında görevli personelin aile üyeleriyle birlikte Türkiye'ye gelebilmeleri açısından ciddi bir mali engel teşkil ettiğine dikkat çekilen yasa gerekçesinde, şu ifadelere yer verildi: ?Ulaşım masrafları nedeniyle Türkiye'den yıllarca uzak kalan veya ailesinin sadece bir kısım üyelerini Türkiye'ye gönderebilen personel mevcuttur. Bu durum, personelin Türkiye'deki yakınları ile bağlarının korunması ve özellikle küçük çocukların Türk kültürünü ve toplumsal yaşamını öğrenmeleri açısından olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Katlanılan mahrumiyet koşulları ve güvenlik riskleri, esasen, memurun motivasyon ve performansının korunabilmesi açısından önem arz etmektedir.?

Yasa ile, örneğin dört yıllık normal bir yurtdışı görev süresi zarfında, personelin, ailesi ile birlikte bir kez Türkiye'ye gidip gelmesine olanak sağlanmış olacak. ZEYNEP TUĞRUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber